Terapevtsko risanje – Živa Grafika – Nevrografika

Ena osnovnih gradnikov nevrografike je nevrografična linija, ki je pravzaprav živa linija, zato prevod te metode: Živa Grafika.

»Nevrografiko je razvil ruski arhitekt, umetnik, poslovni trener in psiholog prof. dr. Pavel Piskarev in se v Rusiji poučuje od aprila 2017. Osnova za to tehniko so izsledki iz nevropsihologije, analitične psihologije, geštalt psihologije, socialne psihologije in modernih menedžerskih teorij. Nevrografika (v nadaljevanju NG) je kreativna transformacijska metoda reševanja problemov in konfliktov, ki se da uporabljati posamično ali v skupini.

Trenutno jo uporabljajo že v več kot 40 državah na področju pedagogike, (umetnostne) terapije, couchinga/treninga/svetovanja in umetnosti.

Meditacija in čuječnost. NG nudi novo možnost v najkrajšem možnem času prispeti v ta trenutek. Meditacija s pisalom.

Inovativno mišljenje. Na igriv način razbiti stare miselne vzorce in ustvariti nove. Ustvariti nove povezave med že obstoječimi.

Reševanje problemov. Z uporabo algoritmov je možno rešiti probleme, ki so pred tem zgledali kot nerešljivi. Vidne postanejo nove opcije.

Kreativnost. Aktiviranje in doživetje svoje lastne kreativnosti, brez predznanja v risanju, brez dolgih in napornih tečajev.

Inspiracija in navdušenje. V procesu risanja izkušanje občutka plavanja s tokom ter možganske nevihte po risanju. Sinhrono vizualiziranje kompleksnih problemov v najkrajšem času in sprememba le-teh na zabaven način.«

Trenutno razpoložljive individualne delavnice:

Nevro mandala, Nevro drevo, Nevro lotus. Prispevek 66€ – trajanje približno 3 ure.

vir: https://www.motivation-art.de/neurographik